UNITiD is now

Visit us at hike.one

Or continue on our old site while it is still here...

Op zoek naar ons logo?

Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo landscape
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Download alle logo's

Interactieontwerp voor overheidsinstellingen en gemeenten

UNITiD helpt graag met interactieontwerp voor goed werkende diensten van overheidsinstellingen en gemeenten. We ontwerpen voor pc, smartphone, tablet, tv en meer in het algemeen: touchscreen. In feite doen we interactieontwerp voor alles waar een knop op zit. We hebben er plezier in om dingen te ontwerpen die goed werken en fijn zijn om naar te kijken. In het portfolio van UNITiD vindt u werk voor de Gemeente Den Haag, Ziggo, RTL Nieuws, Philips, Moooi en veel andere organisaties. Kijk gerust even rond.

In ons portfolio

Onze methode

Think

Wat en voor wie ontwerpen we? En wat zijn de randvoorwaarden? Zulke vragen beantwoorden we het liefst voordat we achter de tekentafel kruipen. In deze fase is het nog makkelijk om een oplossing voor iets te ambitieuze of tegenstrijdige wensen te bedenken. Verderop in het project is dat lastiger.

Make

Ontwerpen is de kern van wat we doen. We beginnen meestal met pen en papier voor de eerste stappen van het interaction design en schakelen in de loop van het project over op tekenpakketten. Bijna altijd maken we prototypes waarmee we testen hoe onze ideeën in de praktijk uitpakken.

Learn

Als ontwerpbureau hebben we geen ontwikkelaars in dienst. Dat betekent niet dat we na de ontwerpfase het design en de tekeningen over de muur gooien. Integendeel. Het liefst werken we vanaf dag één met ontwikkelaars samen. In dezelfde ruimte en aan dezelfde uitdaging.

Onze diensten

We kunnen u op veel manieren van dienst zijn op het gebied van ontwerp en gebruikersonderzoek. Twee voorbeelden:

Toptaak-analyse
Misschien is het u ook weleens opgevallen dat veel digitale diensten eerder een afspiegeling zijn van de interne organisatie, dan dat ze passen bij de wensen van de eindgebruiker. Met een toptaak-analyse krijgt u inzicht of dat ook bij uw organisatie het geval is. De analyse maakt duidelijk wat gebruikers als belangrijkste taken zien en of uw webportaal daaraan voldoet. Een toptaak-analyse heeft vaak een doorlooptijd van twee tot drie weken. Dat is van de eerste interviews en gebruikerstesten tot aan de eindpresentatie van de bevindingen. Afhankelijk van de omvang van de te testen applicatie, kunt u denken aan een bedrag tussen de 3.900 euro en 6.000 euro exclusief btw.

Expert review
Een expert review is een versnelde versie van een toptaak-analyse. Het is een toptaak-review die wordt uitgevoerd door een gebruiksvriendelijkheidsexpert. Dus zonder de inzet van gebruikers. Dat levert een gedegen en goed onderbouwde presentatie op, die we met een korte doorlooptijd aan u kunnen opleveren. Een richtlijn van de kosten: afhankelijk van de omvang van uw dienst, kunt u denken aan een bedrag tussen de 2.250 euro en 4.500 euro exclusief btw.


Vragen? Neem gerust contact met ons op
Een algemene vraag? Stuur een mail naar: postbus@unitid.nl
of bel ons op 020 204 45 77

Ontwerpvragen? Neem contact op met:
Rick le Roy (rick@unitid.nl, 06 46 28 20 96) of
Matthijs Collard (matthijs@unitid.nl, 06 28 12 66 97)

 

Blogposts

Hoe goed scoort uw gemeente?

Iedere gemeente heeft een hoop informatie te bieden aan haar inwoners en het internet is een steeds grotere rol gaan spelen in deze informatievoorziening. Maar lang niet iedere gemeentelijke website is even gemakkelijk te navigeren. De grote hoeveelheid aan informatie maakt dat het voor  gemeenten een enorme klus is deze informatie goed te structureren en actueel te houden.

Lees verder »

26 June 2013 |

Een gemeentewebsite is nooit af

Grofweg een half jaar geleden hebben we de op 100gemeenten.nl de ranglijst van 2014 gepubliceerd. In de tussentijd hebben de gemeenten niet stilgezeten: bij de gemeenten zelf maar ook bij de overheid en aangrenzende organisaties is er gigantisch veel ondernomen, onderzocht en vooruitgang geboekt. Gemeentewebsites in Nederland worden met grote sprongen beter en gelukkig veel gebruiksvriendelijker.

Lees meer »

26 November 2014 |

© UNITiD 2024  Algemene voorwaarden | English | Event kalender