UNITiD is now

Visit us at hike.one

Or continue on our old site while it is still here...

Op zoek naar ons logo?

Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo landscape
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Download alle logo's

Responsive design

Is je organisatie klaar voor tablet- en smartphonebezoekers?

UNITiD heeft veel ervaring met het ontwerpen van responsive websites voor grote en kleinere organisaties. Zo zijn we bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het responsive design van NU.nl, Ziggo.nl, Denhaag.nl, Oudersvannu.nl en Philips.com. Vanaf tablet, phablet, mobiel of desktop kan iedere bezoeker nu eenvoudig alle informatie vinden. Of het scherm nu klein, middelmatig of groot van formaat is. Als organisatie levert dat een hogere conversie en een hoop blije klanten op.

Responsive design cases

Onze methode

Think

Samen met de klant analyseren en prioriteren we de content vanuit het perspectief van de bezoeker. Dit doen we op basis van bestaande data en gebruiksonderzoeken. Is alles op de huidige website relevant voor ieder apparaat waarmee de bezoeker werkt? Wat is de relatie tussen verschillende onderdelen op de website? En wat is het meest belangrijke voor de bezoeker? Als dit soort vragen beantwoord zijn ontstaat er een logische indeling voor het responsive ontwerp.

Make

Een responsive website werkt op elk scherm: klein, groot en alles ertussenin. Met een prototype bepalen we waar breakpoints komen te liggen; vanaf welke schermgrootte valt de content niet goed op z'n plek? Vervolgens ontwerpen onze visual designers een layout, om de content op alle schermgroottes optimaal te tonen. De definitieve versie die volgt is tot op de pixel nauwkeurig en geschikt voor alle schermen, ook retina. Samen met de interactieontwerper en developer worden de puntjes op de i gezet.

Learn

In de LEARN-fase meten en analyseren we hoe klanten en gebruikers met de nieuwe responsive website omgaan. Wat werkt goed en wat is voor verbetering vatbaar? We voeren verschillende tests uit en bekijken of de vooraf bepaalde doelen gehaald worden. Als er geoptimaliseerd kan worden, stellen we verbeteringen voor.

Bel of mail ons gerust

Stuur voor algemene vragen een mail naar: postbus@unitid.nl
of bel ons op 020 204 45 77

Ontwerpvragen? Neem contact op met:
Rick le Roy (rick@unitid.nl, 06 46 28 20 96) of
Matthijs Collard (matthijs@unitid.nl, 06 28 12 66 97)

UNITiD over responsive design

Drie typen responsive tabellen

UNITiD heeft de afgelopen tijd veel responsive websites mogen ontwerpen. Hierdoor hebben we al veel ervaring opgedaan en handigheden ontwikkeld om websites op een effectieve wijze responsive uit te voeren. Het blijft ons uitdagen; een tijdje terug hebben we gekeken naar oplossingen voor responsive banners en hoe typografie zich responsive zou moeten gedragen. Recent zijn we begonnen aan een website, waar veel data gecommuniceerd moest worden met behulp van tabellen. Ook deze situatie hebben we aangegrepen; want hoe ga je om met verschillende tabellen en content die altijd leesbaar moeten zijn op alle schermformaten?

Lees verder »

15 October 2013 | | 1 reactie

Ouders van Nu: Klaar voor de toekomst

Ouders van Nu bestaat al jaren als maandelijks magazine voor jonge ouders. Vorige zomer kwam men naar UNITiD met de vraag hun website, die meer weg had van een blog, flink aan te pakken. Het moest een responsive website worden met informatie op maat, toegang tot het forum en speciale aanbiedingen. 

Lees meer »

24 March 2014 |

Een kijkje in de keuken: Ouders van Nu

De informatie behoefte als aankomend ouder, maar ook als reeds gelukkige ouder van een of meerdere kinderen, is aanzienlijk groot. Hoe groot is mijn kindje in mijn buik nu? Hoeveel dagen verlof krijgt een vader? Hoeveel kinderbijslag krijg ik? Hoe kies ik de juiste basisschool uit voor mijn zoon of dochter? Het is maar een greep uit de vele vragen die het ouderschap treft. En iedereen weet, tijd voor deze hardwerkende multitaskers is schaars. Hoe zorg je ervoor dat deze gebruikers de vragen beantwoord krijgen waar zij juist nu mee zitten?

Lees meer »

14 March 2014 |

© UNITiD 2022  Algemene voorwaarden | English | Event kalender