Wat doen mensen met hun iPad?

Sinds dit weekend is de iPad officieel het snelst verkopende apparaat ooit. Nooit eerder werden binnen twee maanden twee miljoen exemplaren van een apparaat verkocht. En dan is ze nog niet eens in Nederland verkrijgbaar.

Wat doen ruim 2 miljoen mensen met hun iPad? Minstens 1 persoon gebruikt de iPad alleen in combinatie met klittenband blijkt uit dit filmpje. Kijk vooral even:

Maar er werd ook serieus onderzoek gedaan.

Cijfers van ChangeWave tonen aan dat de iPad voornamelijk wordt gebruikt voor de volgende 8 zaken:

  1. websurfen
  2. e-mailen
  3. specifieke apps gebruiken
  4. video kijken
  5. e-books lezen
  6. spelletjes spelen
  7. tijdschriften lezen, en
  8. muziek luisteren

In een grafiek ziet dat er zo uit:

Dit doen mensen sinds 2 maanden met hun iPad

Drie keer zo veel video
Als je het gebruik van de iPad vergelijkt met het gebruik van andere populaire apparaten, dan kun je nu al twee belangrijke conclusies trekken:

  • iPad-gebruikers lezen ruim 3 keer zo veel kranten en tijdschriften op hun iPad als ‘gewone’ e-reader-gebruikers (ChangeWave 2010)
  • iPad-gebruikers kijken 3 keer zo vaak video als traditionele websurfers en ruim 5 keer zo vaak als iPhone-gebruikers (Onderzoek MeFeedia, via readwriteweb)

Kijken of die getallen straks ook gelden in Nederland. Waarbij de belangrijkste vraag wordt of de verkoop met een zelfde vaart zal gaan als in Amerika. Als je de cijfers vertaalt*, worden straks in Nederland meer dan 100 duizend iPads verkocht in alleen al de eerste twee maanden.

We blijven het volgen.

* 2 miljoen iPads gedeeld door 300 miljoen (Amerikanen) keer 16 miljoen (Nederlanders) = 106.667 iPads en een beetje.