UNITiD is now

Visit us at hike.one

Or continue on our old site while it is still here...

Op zoek naar ons logo?

Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo landscape
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Download alle logo's
Eindredactie

Eindredactie

Methode in de MAKE fase

Taalfouten, stroeve zinnen en slordigheidjes zijn niet bepaald goed voor het imago van je bedrijf of organisatie. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je boodschap niet overkomt. Dit voorkom je met eindredactie. Hierbij worden teksten nagelezen, gecorrigeerd en wanneer nodig herschreven. Net zo lang tot je verhaal duidelijk, volledig én foutloos is.

Om de puntjes op de i te zetten

De teksten zijn geschreven, maar je hebt het idee dat niet alles even correct of consistent is. Met behulp van eindredactie krijgen teksten een consistente stijl. We herschrijven onlogische zinnen en ontvlechten ingewikkelde zinnen waar bezoekers op vastlopen. Ook schrappen we herhalingen en bespreken we de noodzaak van bepaalde informatie als een tekst ingekort moet worden. Tot slot lopen we de teksten na op spelling en interpunctie.

Op elk willekeurig moment 

Eindredactie kunnen we in principe op elk moment uitvoeren. Wanneer de teksten zijn geschreven kunnen we aan de slag. Tijdens een ontwerpproces doen we dit het liefst voordat de teksten in het ontwerp staan. Op die manier kunnen we direct met definitieve teksten werken en ervoor zorgen dat ze aansluiten op het ontwerp.

Focus op de doelgroep

Onder eindredactie verstaan we meer dan het corrigeren van stijl- en spelfouten in teksten. Het is een proces dat ervoor zorgt dat je teksten zo makkelijk mogelijk gelezen en begrepen worden. Als we eindredactie uitvoeren, verplaatsen we ons eerst in de lezer en kijken we vervolgens wat er moet gebeuren met een tekst.

Door een copywriter

Eindredactie wordt uitgevoerd door een van onze copywriters. De copywriter overlegt het liefst met bijvoorbeeld een communicatiemedewerker, om zaken af te stemmen en (bron)materiaal te verzamelen.

Niet gebonden aan een locatie

Eindredactie uitvoeren kan in principe overal. De copywriter werkt hier meestal vanuit kantoor aan, maar kan op verzoek ook op locatie werken.

Foutloze, consistente teksten die de juiste boodschap overbrengen

Na het uitvoeren van eindredactie zijn de teksten doelgroepgericht, foutloos én ze lezen als een trein. Nu kunnen ze met een gerust hart gepubliceerd worden.

Meer methodes

Wireframing

Het uitwerken van functionaliteiten en gedrag

Style guide

Consequent en overzichtelijk ontwerpen

Prototyping

Een snel tussentijds model van het ontwerp

De 3 fases

THINK FASE

Onderzoek naar de doelgroep,
de bedrijfsdoelen en technische
mogelijkheden

Leer meer

MAKE FASE

Van idee naar concept,
testen met gebruikers
en technischeontwikkeling

Leer meer

LEARN FASE

Analyseren van het product
en inspelen op nieuwe
inzichten

Leer meer

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over onze werkwijze en ben je benieuwd naar wat wij voor jouw project kunnen betekenen?

Neem contact op met

Rick le Roy (rick@unitid.nl, 06 46 28 20 96) of
Matthijs Collard (matthijs@unitid.nl, 06 28 12 66 97)

© UNITiD 2023  Algemene voorwaarden | English | Event kalender