Recap: VR-avond bij UNITiD

Nieuw is Virtual Reality (VR) niet meer, maar het wordt wel steeds beter en mooier. En dat is goed, want nieuwe technologieën vinden we fijn, maar ze worden nóg leuker wanneer mensen ze daadwerkelijk kunnen gebruiken. Wat kun je er bijvoorbeeld mee voor je eigen klanten?

vr_night_photo1
img_20161110_200104

Een avond vol VR-inspiratie

Bij UNITiD organiseerden we op 10 november een VR inspiratie-avond, samen met WeMakeVR en Sparked. We trapten af met een indrukwekkende presentatie van WeMakeVR en vervolgden de avond met inspirerende keynotes, workshops om ideeën te genereren en een stand voor rapid prototyping in VR. Natuurlijk was ook alle relevante hardware aanwezig om VR daadwerkelijk te beleven: de Oculus Rift, HTC Vive, Galaxy Gear VR en HoloLens.

 

img_20161110_200052
img_20161110_212917

De kwaliteit wordt steeds beter

Tijdens de avond ontdekten we samen de diverse VR-systemen en begaven we ons in de schitterende niet-bestaande wereld. De beleving van VR is inmiddels veel meeslepender dan voorheen: haperende technologie is geen obstakel meer en de steeds betere kwaliteit van de content zorgt ervoor dat mensen langer gebruik willen én kunnen maken van hun VR-beleving. UNITiD ziet hierin voldoende uitdagingen, zowel in UI als in UX. Om er een succesvolle beleving van te maken moet de interactie intuïtief zijn, de beleving moet soepel en natuurlijk aanvoelen, én niet geheel onbelangrijk: het verhaal moet kloppen.

foto-14-11-16-09-05-07

 

Ondanks het herfstige weer en de vele files was het een succesvolle en inspirerende avond! Zie je ook mogelijkheden om VR zakelijk toe te passen? We denken graag met je mee. Neem even contact met ons op via 06-226 888 75.