Google Glass Workshop bij CMD Amsterdam

Afgelopen woensdag gaven we onze eerste Google Glass workshop! Bij de opleiding Communication and Multimedia Design in Amsterdam gaven we eerst een korte crash course ‘Ontwerpen voor Glass’ om vervolgens de studenten te helpen bij het uitdenken en ontwerpen van hun eigen concepten.

Crash course ontwerpen voor Glass

Bijna alle studenten van de opleiding CMD aan de Hogeschool van Amsterdam waren wel aardig op de hoogte van Google Glass en waren daarom ook geïnteresseerd in een workshop om er iets dieper in te kunnen duiken. Want hoe werkt het nu eigenlijk precies? En wat is nu echt belangrijk om te onthouden wanneer je apps gaat ontwerpen voor Glass? Wij vonden het in ieder geval erg leuk om hier meer over te vertellen en de studenten te helpen met hun concepten voor de bril. Nadat Myrthe haar crash course ‘Ontwerpen voor Glass’ had afgerond gingen studenten aan de slag met een eigen topic. In totaal waren er vijf teams. Zelfs een aantal docenten waren enthousiast aangeschoven en hadden een team gevormd!

De teams begonnen met het bepalen van een topic/sector die ze interessant vonden om hun concept voor uit te werken. Vervolgens gingen ze aan de hand van de tools en methodieken die in de eerdere presentatie waren behandeld de context van de gebruiker in kaart brengen op een groot flipover vel. Vanuit de context van hun applicatie en de potentiele gebruikers zijn de studenten vervolgens de schermen van hun applicatie gaan uitwerken op kleine kaartjes die ze gemakkelijk heen en weer konden schuiven om de juiste flow te ontwikkelen. Gedurende dit proces liepen wij rond om vragen te beantwoorden, tips te geven en natuurlijk de studenten de mogelijkheid te geven om even de Google Glass zelf uit te proberen, hier werd natuurlijk gretig gebruik van gemaakt en heeft dan ook de nodige hoeveelheid selfies opgeleverd!

De resultaten

We sloten de workshop af met pitches van de concepten. Alle teams waren fanatiek en hadden een mooi concept als eindresultaat. Hieronder staan ze op een rijtje:

Let’s bike

Een activity-tracking app voor fietsers die niet alleen achteraf een samenvatting van de activiteit geeft maar de gebruiker onder de activiteit ook van interessante informatie verschaft: hoe steil is deze helling? Of: hoeveel meter tot de finish?

Find my friends

Vanuit de echte student bedacht; een app die je helpt je vrienden terug te vinden op een festival! Handsfree natuurlijk want als je voor je vrienden drankjes aan het halen bent kan je niet je telefoon vast houden om te zien waar je heen moet!

Find a parkingspot

Een app die je helpt bij het vinden van een parkeerplek. Je geeft aan waar je moet zijn en hoe duur de parkeerplek mag zijn. De bril verteld je vervolgens exact waar er een open parkeerplek is.

Find a person of interest / Congress Contacts

Door de bril te combineren met iBeacon technologie hadden de studenten een app bedacht voor op congressen om bij te houden welke personen je wel of niet hebt gesproken en waar je bepaalde mensen kan vinden.

‘Ok glass, class’

Ook de docenten deden mee. Zij kwamen met een app die hun ondersteunt om een overzicht te krijgen van alle studenten in een klas. Ze hebben namelijk soms moeite met de namen. Hierbij bedachten ze nog meer features zoals voortgang, studiepunten, cijferlijst en eerder gebruikte smoesjes waarom ze er niet, of te laat waren bij de les. Een app voor elke leraar! De studenten keken wel een beetje argwanend. Al met al was het een ontzettend leuke ervaring, met een enthousiaste groep deelnemers en mooie resultaten.

4
3
2
5
6
1

Ook interesse in een workshop?

Wij denken graag mee met het ontwikkelen van een concept en faciliteren daarnaast ook graag een workshop. Neem gerust contact met ons op of kom een keer langs op kantoor.