Saeco van Philips: Imponeer je gasten met je barista skills

Ben jij een echte koffie liefhebber? Dan heb je thuis vast een machine waar verse koffiebonen in kunnen. Helaas komt er bij het maken van dat heerlijke bakje koffie naast een koffie liefhebber, verse bonen en een goede machine nog iets bij kijken… en dat is het onderhoud van de machine! En dat blijken veel mensen nog wel eens over te slaan. Voor de Philips Saeco espresso machines maakte UNITiD daarom in samenwerking met Philips een app die je ondersteunt in dit onderhoud en je daarnaast ook nog eens een echte koffie expert maakt.

Philips Saeco machines

Een app voor onderhoud?

De app moest je gaan ondersteunen in het onderhouden van je espresso machine; ‘Wanneer moet je je machine schoonmaken?’, ‘Wat moet je dan schoonmaken?’ en vooral ‘Hoe moet je schoonmaken?’. Ook als er zich problemen voor zouden doen met je machine moest de app je gemakkelijk een oplossing bieden, zonder meteen de handleiding in te hoeven duiken. Dit waren de belangrijkste aspecten waar de app aan moest voldoen. Maar hoe maak je zo’n app aantrekkelijk? Want onderhoud is natuurlijk niet het leukste gedeelte van je espresso machine. We zijn daarom gestart met een onderzoek onder gebruikers van Saeco espresso machines. Wij hadden de opdracht het onderhoud naar voren te brengen in de app, maar wat zouden de gebruikers graag willen zien in een koffie app? We kregen veel inspirerende ideeën omtrent recepten en koffiebonen die we als uitgangspunt gebruikten voor onze eigen idee generatie. Ook kregen we bevestigd dat het onderhouden van de machine vaak voor problemen zorgden en vaak helemaal niet werd gedaan.

Philips Saeco ideas

Aantrekkelijk voor dagelijks gebruik

Met alle informatie die we hadden verzameld zijn we aan de slag gegaan. Eerst maakten we een hele berg schetsen. Hoe houden we de focus op onderhoud, maar maken we de app aantrekkelijk voor dagelijks gebruik? Dat was de grootste uitdaging. Met de juiste richting bepaald werd de interactie van het gehele concept uitgewerkt. Ondertussen werd met grote zorg de visuele stijl neergezet; de app moest de warme sfeer die hoort bij koffie uitstralen.

Philips Saeco app icon sketches
Philips Saeco app icons

Het concept

Wanneer je een Saeco espresso machine koopt kun je direct de code scannen op de doos om de app te downloaden. De app biedt je vervolgens alles wat je moet weten omtrent jouw specifieke espresso machine. Door middel van een gebruiksprofiel wordt bijgehouden wanneer je machine onderhoud nodig heeft. Als het zo ver is krijg je een notificatie met handige tutorial filmpjes en tips zodat je precies weet wat je moet doen om dat heerlijke kopje koffie te kunnen garanderen.

Philips Saeco sketches

Daarnaast kun je je kennis over koffie uitbreiden en je eigen ontdekkingen delen met andere koffie liefhebbers. Met de nieuws feed wordt je op de hoogte gehouden van de nieuwste recepten, koffiebonen reviews en tips omtrent je machine. Ook leer je over de herkomst van koffie en vind je leuke accessoires om de koffie experience bij je thuis helemaal compleet te maken. UNITiD was verantwoordelijk voor het interactie en visual design, de app werd geprogrammeerd door Philips zelf. In de App Store vind je nu een eerste versie van de Philips Saeco Coffee app. Dus heb je nog geen Saeco espresso machine? Schaf deze dan snel aan, download de app en imponeer je gasten met je echte Italiaanse barista skills!

Download nu!

 

Philips Saeco app