Video Prototyping: Zorg voor gebruikers

Er kleeft een nare bijsmaak aan het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Naast de politici en beleidsmakers die graag de doemscenario’s schetsen die “onlosmakelijk” verbonden zijn met de invoer van een dergelijk systeem, zijn er nog de juridische valkuilen en praktische bezwaren rondom privacy van de “burger”.

Video Prototyping Sketch 1: “Omgaan met data”

Maar daartegenover staan wij (de burgers, consumenten en gebruikers) die actiever dan ooit alles delen met de wereld. Internet staat vol met wat we eten, hoe hard we lopen, waar we zijn en met wie we de dag doorbrengen.

Daarnaast is men ook steeds nieuwsgieriger en consumeren we steeds meer informatie, niet alleen maar wereldnieuws, ook willen we weten hoeveel energie onze huizen gebruiken, hoe snel we van A naar B kunnen komen en wat onze vrienden aan het doen zijn.

inline_delen

Wij raken steeds beter geïnformeerd door de diensten en informatie die we afnemen en worden hierdoor ook steeds mondiger.

Het is vanuit dit perspectief dat we gekeken hebben naar wat we met de data uit de zorg kunnen doen. De vraag waaruit we ontworpen hebben was; “hoe kan ik nu betere keuzes maken met mijn zorggegevens”.

inline_keuzes

 

Geen gedoe en de juiste zorg

Het zou niet moeilijk moeten zijn, je hebt zorg nodig en een zorgverlener moet weten wie hij of zij tegenover zich heeft. Dit is echter niet altijd even makkelijk, je weet namelijk niet altijd waar je als patiënt heen moet. En als zorgverlener weet je niet altijd wie je voor je hebt en welke behandeling het beste is voor de patiënt.

Video Prototyping Sketch 2: “De juiste zorg”

Hoe verder

In de toekomst zal er vanuit UNITiD veel meer gedaan worden op het gebied van gezondheidszorg en met verschillende partners willen we in de toekomst goed gebalanceerde toepassingen ontwerpen die het leven een stuk makkelijker en gezonder kunnen maken.