Wat doet je TV als je de kamer binnenkomt? Futuristisch prototype

Hoe laat je aan anderen je visie op een nieuwe ervaring zien? Bij UNITiD zijn we de afgelopen maanden aan het experimenteren met video prototyping. En dat lijkt te werken. Beter dan een visie in woorden, of een visie in een dik rapport. Maar kijk zelf. Een experiment: Smart TV, zoals het over een paar weken in je huis kan staan…

 

Waarom video prototypen?

Interactie ontwerpen wordt steeds leuker. Vroeger ontwierp je het gebruiksgemak voor één apparaat. Tegenwoordig gaat het steeds meer om combinaties van apparaten. Want werkelijk ieder apparaat gaat tegenwoordig online. Lantaarnpalen, weegschalen, stoeptegels… Als je apparaten met internet verbindt, kun je er opeens veel meer mee. Wat gebeurt er als je magnetron met je praat via je TV? Hoe bijzonder is het als de stoeptegels voor je huis verschillend kleuren, afhankelijk van de stand bij de voetbalwedstrijd Nederland – Duitsland?

Interactie ontwerpen gaat steeds meer in de richting van het ontwerpen van diensten en het ontwerpen van ervaringen. Video prototyping is een mooie manier om de visie op zo’n ervaring vorm te geven.

We gaan de komende maanden meer filmpjes maken. Hebben we zin in!