WNF VISwijzer app beschikbaar in de Appstore

WNF VISwijzer iPhone app
available_appstore

Vis is gezond en lekker, maar het is niet altijd eenvoudig in te schatten welke vis verantwoord is om te kiezen. Niet alle vis kunnen we onbeperkt eten, sommige vissen zijn zo zwaar bevist dat ze dreigen uit te sterven. Het WNF en Stichting De Noordzee willen consumenten en ondernemers in de visketen informeren, stimuleren en inspireren om te kiezen voor vissoorten die niet overbevist worden of die op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt.

Daarvoor zijn al een website en een papieren VISwijzer beschikbaar, en sinds kort ook een iPhone app. UNITiD is verantwoordelijk voor het concept, interactie ontwerp en grafische uitwerking. De app is ontwikkeld door The Mobile Company.

Via de iPhone app kan informatie over vissen worden opgezocht en eenvoudig worden gedeeld met anderen. De belangrijkste vragen over de VISwijzer zijn opgenomen in een vraag-en-antwoord overzicht. Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid feedback te geven aan het WNF, wanneer een vis bijvoorbeeld niet in de VISwijzer te vinden is. Een tell-a-friend functie mocht natuurlijk niet ontbreken, en is dus ook ingebouwd. Daarnaast heeft de gebruiker de mogelijkheid éénmalig €1,- aan het WNF en Stichting De Noordzee te doneren via SMS, of donateur te worden van het WNF via een webformulier.

Tijdens de conceptfase zijn er nog veel meer functionaliteiten bedacht die het helaas niet hebben gehaald naar deze release. Zo zijn we bezig geweest met een recepten op basis van goede vissen. Helaas is ook de restaurantzoeker niet in deze release meegekomen, omdat er nog niet genoeg restaurants zijn die MSC-gecertificeerd zijn. Misschien dat deze functies in toekomstige releases nog worden toegevoegd.