Op zoek naar ons logo?

Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo landscape
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo portrait
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Download alle logo's

Interaction design

We vinden het leuk om dingen goed te laten werken. Fijn om naar te kijken en begrijpbaar. En als het kan eenvoudig.

We ontwerpen voor alles met een scherm of knop. Dus voor mobiel, tablet, web, TV, whirlpool of auto. Als het maar digitaal is. Wij maken producten die intuitief, gebruiksvriendelijk en inspirerend zijn. Diensten die gewoon heel goed werken.

UNITiD heeft heel veel ervaring in huis op het gebied van interaction design. De afgelopen jaren heeft dit tevreden klanten opgeleverd zoals Ziggo, Philips, Gemeente Den Haag, RTL en nog veel meer grote en kleinere klanten. Meer vind je in ons portfolio.

Interaction Design Cases

Hoe we werken

Define

Wat ontwerpen we? Voor wie? En wat zijn de randvoorwaarden? Zulke vragen beantwoorden we het liefst voordat we achter de tekentafel kruipen. Daarnaast is het ook de vraag of er al een website, app of interface bestaat. Via een scopingsessie wordt bepaald welke 'features' binnen scope zijn. Bij grotere projecten werken we graag in sprints volgens de scrum-methodiek.

Design

Ontwerpen is de kern van wat we doen. We beginnen meestal met pen en papier voor de eerste stappen van het interaction design. Liefst met de klant erbij schetsen we het product in verschillende varianten uit. Pas zodra er de eerste keuzes gemaakt zijn schakelen we over op tekenpakketten, zoals Sketch, Illustrator en Photoshop. Bijna altijd maken we prototypes waarmee we met echte gebruikers testen hoe onze ideeën in de praktijk uitpakken.

Develop

Aangezien we een ontwerpbureau zijn, hebben we zelf geen ontwikkelaars in dienst. Dat betekent niet dat we na de ontwerpfase het interaction design met de tekeningen over de muur gooien. Integendeel. Het liefst werken we vanaf dag 1 samen met ontwikkelaars. In dezelfde ruimte, aan dezelfde uitdaging.

Bel ons gerust

Stuur voor algemene vragen een mail naar: postbus@unitid.nl of bel 020 204 45 77.

Ontwerpvragen? Neem contact op met
Rick le Roy (rick@unitid.nl, 06 46 28 20 96) of Matthijs Collard (matthijs@unitid.nl, 06 28 12 66 97)

Blog posts

Nieuwe mogelijkheden met de Apple Watch

Na de onthulling van de Apple Watch deze week staan wij te popelen om te gaan ontwerpen voor de Apple’s nieuwe horloge en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor zijn ontstaan. Hieronder hebben we al kort 4 functionaliteiten beschreven die ons meteen opvielen.

11 september 2014 |

3 lessen in interactie ontwerp van Mr. Hulot

De Franse filmmaker Jacques Tati (1907-1982) leefde in een tijd van grote veranderingen, waar hij maar weinig van moest hebben. Zijn films zijn kritische pamfletten tegen het killer worden van de maatschappij door toedoen van moderne technologie en architectuur. In zijn films speelt Mr. Hulot een centrale rol, een merkwaardige man die vreemd afsteekt bij zijn omgeving waar hij maar weinig van lijkt mee te krijgen, tot hij er mee botst. De bevreemende situaties die hieruit voortkomen zijn vandaag nog even grappig en herkenbaar als in de jaren 50.

Lees meer »

18 juni 2014 | Bart Schoenmakers

Een kijkje in de keuken: Ouders van Nu

De informatie behoefte als aankomend ouder, maar ook als reeds gelukkige ouder van een of meerdere kinderen, is aanzienlijk groot. Hoe groot is mijn kindje in mijn buik nu? Hoeveel dagen verlof krijgt een vader? Hoeveel kinderbijslag krijg ik? Hoe kies ik de juiste basisschool uit voor mijn zoon of dochter? Het is maar een greep uit de vele vragen die het ouderschap treft. En iedereen weet, tijd voor deze hardwerkende multitaskers is schaars. Hoe zorg je ervoor dat deze gebruikers de vragen beantwoord krijgen waar zij juist nu mee zitten?

Lees meer »

14 maart 2014 | &

© UNITiD 2014  Algemene voorwaarden | English | Event kalender