Op zoek naar ons logo?

Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo landscape
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo portrait
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Download alle logo's

Interaction design

Usability, interactive design, gebruiksvriendelijk, intuitief in het gebruik? Het vak van de interaction designer.

We vinden het leuk om dingen goed te laten werken. Fijn om naar te kijken en begrijpbaar. En als het kan eenvoudig. We ontwerpen voor alles met een scherm of knop. Dus voor mobiel, tablet, web, TV, whirlpool of auto. Als het maar digitaal is.

Interaction Design Cases

Onze methode

Define

Wat ontwerpen we? Voor wie? En wat zijn de randvoorwaarden? Zulke vragen beantwoorden we het liefst voordat we achter de tekentafel kruipen. Daarnaast is het ook de vraag of er al een website, app of interface bestaat. Via een scopingsessie wordt bepaald welke 'features' binnen scope zijn. Bij grotere projecten werken we graag in sprints volgens de scrum-methodiek.

Design

Ontwerpen is de kern van wat we doen. We beginnen meestal met pen en papier voor de eerste stappen van het interaction design. Liefst met de klant erbij schetsen we zoveel mogelijk varianten bij elkaar. Pas zodra er de eerste keuzes gemaakt zijn schakelen we over op tekenpakketten, zoals Adobe Fireworks en Photoshop. Bijna altijd maken we prototypes waarmee we testen hoe onze ideeën in de praktijk uitpakken.

Develop

Aangezien we een ontwerpbureau zijn, hebben we zelf geen ontwikkelaars in dienst. Dat betekent niet dat we na de ontwerpfase het interaction design met de tekeningen over de muur gooien. Integendeel. Het liefst werken we vanaf dag 1 samen met ontwikkelaars. In dezelfde ruimte, aan dezelfde uitdaging.

Bel ons gerust

Stuur voor algemene vragen een mail naar: postbus@unitid.nl of bel 020 204 45 77.

Ontwerpvragen? Neem contact op met
Rick le Roy (rick@unitid.nl, 06 46 28 20 96) of Matthijs Collard (matthijs@unitid.nl, 06 28 12 66 97)

Blog posts

Een kijkje in de keuken: Ouders van Nu

De informatie behoefte als aankomend ouder, maar ook als reeds gelukkige ouder van een of meerdere kinderen, is aanzienlijk groot. Hoe groot is mijn kindje in mijn buik nu? Hoeveel dagen verlof krijgt een vader? Hoeveel kinderbijslag krijg ik? Hoe kies ik de juiste basisschool uit voor mijn zoon of dochter? Het is maar een greep uit de vele vragen die het ouderschap treft. En iedereen weet, tijd voor deze hardwerkende multitaskers is schaars. Hoe zorg je ervoor dat deze gebruikers de vragen beantwoord krijgen waar zij juist nu mee zitten?

Lees meer »

14 maart 2014 | & Sharon van der Hagen

Ontwerpen voor Google Glass tijdens de NU.nl Hackaton

Afgelopen donderdag was de ‘NU.nl Google Glass Development Day’. Nu.nl ging als eerste nieuwspartij van Nederland voor Google Glass bouwen. Tijdens deze hackaton ben ik samen met developers en designers aan de slag gegaan met de nieuwe wearable van Google. Het was een ontzettend leuke dag waarvan we veel geleerd hebben.

Lees meer »

14 januari 2014 |

© UNITiD 2014  Algemene voorwaarden | English | Event kalender