Op zoek naar ons logo?

Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo landscape
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Voor een witte achtergrond: PNG EPS Logo portrait
Voor een zwarte achtergrond: PNG EPS
Download alle logo's

Interaction design

We vinden het leuk om dingen goed te laten werken. Fijn om naar te kijken en begrijpbaar. En als het kan eenvoudig.

We ontwerpen voor alles met een scherm of knop. Dus voor mobiel, tablet, web, TV, whirlpool of auto. Als het maar digitaal is. Wij maken producten die intuitief, gebruiksvriendelijk en inspirerend zijn. Diensten die gewoon heel goed werken.

UNITiD heeft heel veel ervaring in huis op het gebied van interaction design. De afgelopen jaren heeft dit tevreden klanten opgeleverd zoals Ziggo, Philips, Gemeente Den Haag, RTL en nog veel meer grote en kleinere klanten. Meer vind je in ons portfolio.

Interaction Design Cases

Hoe we werken

Think

Het doel van de THINK fase is het opleveren van een concept dat levensvatbaar is en het plan om dat te realiseren. We onderzoeken het probleem eerst in de breedte. Daarbij kijken we naar meerdere oplossingsrichtingen. Vervolgens bakenen we de gekozen oplossing af; we definiëren het concept, de scope en de randvoorwaarden. Ook stellen we een plan op voor de MAKE fase.

Make

In de MAKE fase werken we de gekozen ideeën uit tot een gedetailleerd ontwerp. We maken wireframes, visual designs en werkende prototypes, die we testen met echte gebruikers. Bij voorkeur werken we agile, in sprints en vanaf dezelfde locatie. In ieder geval werken we vanaf de eerste dag samen met opdrachtgevers en ontwikkelaars.

Learn

In de LEARN fase meten en analyseren we hoe klanten en gebruikers met het vernieuwde product omgaan. Wat werkt goed? Wat is voor verbetering vatbaar? We voeren verschillende tests uit en bekijken of de vooraf bepaalde doelen gehaald worden. Als er geoptimaliseerd kan worden, stellen we verbeteringen voor.

Bel ons gerust

Stuur voor algemene vragen een mail naar: postbus@unitid.nl of bel 020 204 45 77.

Ontwerpvragen? Neem contact op met
Rick le Roy (rick@unitid.nl, 06 46 28 20 96) of Matthijs Collard (matthijs@unitid.nl, 06 28 12 66 97)

Blog posts

Nieuwe mogelijkheden met de Apple Watch

Na de onthulling van de Apple Watch deze week staan wij te popelen om te gaan ontwerpen voor de Apple’s nieuwe horloge en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor zijn ontstaan. Hieronder hebben we al kort 4 functionaliteiten beschreven die ons meteen opvielen.

11 september 2014 |

7 design tools voor een effectieve Scrum workflow

Also available in: English

De laatste tijd pakken we steeds meer projecten aan volgens de Scrum-methode. Sterker nog: onze grootste projecten zijn bijna allemaal uitgevoerd in multidisciplinaire Scrum-teams. En met veel succes! Voorheen werkten we veelal volgens de Waterval-methode, dus moesten we onze workflow aanpassen. Met Scrum hebben we gaandeweg een effectieve werkwijze ontwikkeld.

Lees meer »

4 november 2014 | & Jimmy Goedhart

3 lessen in interactie ontwerp van Mr. Hulot

De Franse filmmaker Jacques Tati (1907-1982) leefde in een tijd van grote veranderingen, waar hij maar weinig van moest hebben. Zijn films zijn kritische pamfletten tegen het killer worden van de maatschappij door toedoen van moderne technologie en architectuur. In zijn films speelt Mr. Hulot een centrale rol, een merkwaardige man die vreemd afsteekt bij zijn omgeving waar hij maar weinig van lijkt mee te krijgen, tot hij er mee botst. De bevreemende situaties die hieruit voortkomen zijn vandaag nog even grappig en herkenbaar als in de jaren 50.

Lees meer »

18 juni 2014 | Bart Schoenmakers | 2 reacties

© UNITiD 2014  Algemene voorwaarden | English | Event kalender