De vernieuwde Ziggo TV App

Televisiekijken in, om en nu ook ver van het huis? Dat kan met de Ziggo TV App: vanaf je iPad, iPhone, iPod Touch en Android smartphone of tablet. Omdat de TV App alweer een paar jaar bestaat, werd het tijd voor vernieuwing. Ook dit keer waren we verantwoordelijk voor het ontwerp. De app sluit nu ook erg goed aan bij de Interactieve Televisie-omgeving van Ziggo. Op die manier heb je als gebruiker één ervaring en zijn alle functionaliteiten hetzelfde. In deze blogpost lees je over de vernieuwingen en hoe we te werk zijn gegaan.

Lees meer »

13 mei 2015 |

Innovatie voor het onderwijs tijdens het ‘Young People Create the Future’ congres

Een paar weken geleden vertelden we over de Nationale Onderwijstentoonstelling, waar we een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs ontdekten. Omdat het zo’n succes was, werd onze interesse voor het mediagebruik van kinderen alleen maar groter. Daarom besloten we op 10 februari ook een kijkje te nemen op het congres ‘Young People Create the Future’, een onderdeel van de jaarlijkse Safer Internet Day.

Lees meer »

11 maart 2015 |

Dé onderwijsbeurs van Nederland door de ogen van twee ontwerpers

Van 27 tot en met 31 januari vond in de Jaarbeurs Utrecht de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT2015) plaats. Dé uitgelezen plek om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs te ontdekken, hadden we ons laten vertellen. Aangezien we ons bij UNITiD graag bezighouden met innovaties in het onderwijs, was de beslissing snel gemaakt om een dagje naar Utrecht af te reizen.

Lees meer »

10 februari 2015 | & Thalia Keren

Vernieuwd: Ziggo Interactieve Televisie

Met Ziggo Interactieve Televisie heb je via de televisie toegang tot een enorme collectie films, series, muziek en gemiste tv-programma’s. Nadat ruim een jaar geleden met veel succes de tweede release uitkwam, vond Ziggo het weer tijd voor een flinke update. Net zoals bij de vorige releases werden wij ingeschakeld voor het ontwerp. Met veel plezier hebben we nieuwe features ontworpen, het design verder aangescherpt en de dienst nóg gebruiksvriendelijker gemaakt. Benieuwd naar de belangrijkste veranderingen? Lees dan vooral even verder.

Lees meer »

26 januari 2015 |

Gedragsverandering – de kracht van design

Also available in: English

Veel westerse problemen, zoals overgewicht, ontstaan door gewoontes waar we ons niet van bewust zijn. Mensen bewustmaken van problemen als overgewicht zou helpen om ongezond of ongewenst gedrag te veranderen. Toch blijkt dit niet genoeg. Aangezien we in een wereld leven waarin we te maken hebben met een constante informatie-overload, is er meer nodig om tot gedragsverandering te komen. We verdiepen ons al een een tijd in dit onderwerp. Daarom delen we nu graag onze inzichten.

Lees meer »

6 januari 2015 | | 3 reacties

Een complete gebruikservaring met service design

Succesvolle producten en diensten sluiten naadloos aan op de belevingswereld van gebruikers. Om zo’n perfecte aansluiting te creëren besteden we bij UNITiD veel aandacht aan ‘service design’. Door middel van een integrale aanpak kunnen we samen met de klant en gebruikers effectieve en onderscheidende diensten ontwikkelen. Dit pakken we zo breed mogelijk aan.

Lees meer »

18 december 2014 |

Een gemeentewebsite is nooit af

Grofweg een half jaar geleden hebben we de op 100gemeenten.nl de ranglijst van 2014 gepubliceerd. In de tussentijd hebben de gemeenten niet stilgezeten: bij de gemeenten zelf maar ook bij de overheid en aangrenzende organisaties is er gigantisch veel ondernomen, onderzocht en vooruitgang geboekt. Gemeentewebsites in Nederland worden met grote sprongen beter en gelukkig veel gebruiksvriendelijker.

Lees meer »

26 november 2014 |

Zelfredzaamheid bij ouderen stimuleren

Door politieke beslissingen zullen ouderen de komende jaren steeds langer zelfstandig blijven wonen. Voor mijn afstudeeronderzoek bij UNITiD onderzocht ik hoe ouderen tussen de 75 en 80 jaar langer zelfredzaam kunnen blijven. Ik zocht uit of een interactief product hier een rol bij kan spelen. Als CMD-afstudeerder (Communication and Multimedia Design) was ik gefocust op de interactie met zo’n product en hoe het er visueel uit kan zien.

Lees meer »

26 november 2014 | Jorge Jager