Vacature: UNITiD zoekt een copywriter.

Voor 24-40 uur per week, in Amsterdam

Bij UNITiD werken dertig designers en vier project managers. Het is de hoogste tijd om daar een copywriter aan toe te voegen. Iemand die van alle “lorem ipsum” in onze ontwerpen iets beters maakt. En iemand die ook onze eigen communicatiemiddelen eens goed onder handen neemt. Ben jij een digitale native en is schrijven je tweede natuur, dan moet je ons zeker een mailtje sturen.

Lees meer »

11 augustus 2014 | | 1 reactie

Kan een interactief product ondersteuning bieden bij een burn-out?

Jaarlijks zitten er 900.000 mensen thuis met een burn-out. 1 op de 7 mensen is tussen de 25 en 35 jaar (ook wel Generatie-Y genoemd). De kosten die hierbij komen kijken zijn hoog: 90.000 euro per burn-out geval. Deze kosten zijn vrijwel altijd voor rekening van de werkgever. Dit is een groot maatschappelijk probleem. Uit benchmark onderzoek wat ik tijdens mijn afstudeeronderzoek heb verricht is gebleken dat er geen bestaande oplossingen zijn voor dit probleem.

Lees meer »

30 juli 2014 | Laura Jongmans

Tools R Us

We are addicts. Addicted to design software and productivity tools. Here is a list of our favourite tools at UNITiD Interaction Designers. Some are design tools and others are “how-to-handle-office-stuff” tools. Let’s go!

Lees meer »

30 juli 2014 | | 4 reacties

UNITiD was bij OFFF in Barcelona

Namens UNITiD ben ik dit jaar afgereisd naar het semi-warme Barcelona voor een prachtige editie van het evenement OFFF. Het festival waar visual design, interaction design, typografie, animatie, film en andere vormen van visuele communicatie samenkomen.

Lees meer »

30 juni 2014 |

Hoe werkt Google Glass?

Google Glass is een nieuw mobiel device dat anders gebruikt wordt dan de huidige mobiele platfoms. Eerder hebben we verteld wat Google Glass is, in deze post gaan we dieper in op de werking ervan. De bril presenteert content met ‘cards’ op een tijdlijn. Via het touchpad, hoofdbewegingen én spraak kunnen gebruikers interacteren met de cards. Maar hoe werkt het nou precies?

Lees meer »

24 juni 2014 |

3 lessen in interactie ontwerp van Mr. Hulot

De Franse filmmaker Jacques Tati (1907-1982) leefde in een tijd van grote veranderingen, waar hij maar weinig van moest hebben. Zijn films zijn kritische pamfletten tegen het killer worden van de maatschappij door toedoen van moderne technologie en architectuur. In zijn films speelt Mr. Hulot een centrale rol, een merkwaardige man die vreemd afsteekt bij zijn omgeving waar hij maar weinig van lijkt mee te krijgen, tot hij er mee botst. De bevreemende situaties die hieruit voortkomen zijn vandaag nog even grappig en herkenbaar als in de jaren 50.

Lees meer »

18 juni 2014 | Bart Schoenmakers