Kan een interactief product ondersteuning bieden bij een burn-out?

Jaarlijks zitten er 900.000 mensen thuis met een burn-out. 1 op de 7 mensen is tussen de 25 en 35 jaar (ook wel Generatie-Y genoemd). De kosten die hierbij komen kijken zijn hoog: 90.000 euro per burn-out geval. Deze kosten zijn vrijwel altijd voor rekening van de werkgever. Dit is een groot maatschappelijk probleem. Uit benchmark onderzoek wat ik tijdens mijn afstudeeronderzoek heb verricht is gebleken dat er geen bestaande oplossingen zijn voor dit probleem.

Lees verder »

30 juli 2014 |

Tools R Us

We are addicts. Addicted to design software and productivity tools. Here is a list of our favourite tools at UNITiD Interaction Designers. Some are design tools and others are “how-to-handle-office-stuff” tools. Let’s go!
Lees verder »

30 juli 2014 |

Nano testen bij UNITiD

Also available in: English

Nog niet eerder hebben we inhoudelijk over onze usability test methodiek geschreven. Verbazingwekkend eigenlijk; dit onderdeel is immers van groot belang tijdens ons ontwerpproces. Wel schreef Rolf over het opzetten van een guerilla usability testlab. En natuurlijk hebben we onlangs weer de usability test gedreven 100gemeenten.nl gelanceerd. Maar onze visie op testen en onze praktijkervaring hebben we nog niet eerder gedeeld. Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld die voordelen heeft boven anderen: Nano testen. Dit artikel legt de basis van usability testing uit en gaat dan in op de door ons ontwikkelde methode.

Lees verder »

9 juli 2014 |

UNITiD was bij OFFF in Barcelona

Namens UNITiD ben ik dit jaar afgereisd naar het semi-warme Barcelona voor een prachtige editie van het evenement OFFF. Het festival waar visual design, interaction design, typografie, animatie, film en andere vormen van visuele communicatie samenkomen.Lees verder »

30 juni 2014 |

Hoe werkt Google Glass?

Google Glass is een nieuw mobiel device dat anders gebruikt wordt dan de huidige mobiele platfoms. Eerder hebben we verteld wat Google Glass is, in deze post gaan we dieper in op de werking ervan. De bril presenteert content met ‘cards’ op een tijdlijn. Via het touchpad, hoofdbewegingen én spraak kunnen gebruikers interacteren met de cards. Maar hoe werkt het nou precies?

Lees verder »

24 juni 2014 |

3 lessen in interactie ontwerp van Mr. Hulot

De Franse filmmaker Jacques Tati (1907-1982) leefde in een tijd van grote veranderingen, waar hij maar weinig van moest hebben. Zijn films zijn kritische pamfletten tegen het killer worden van de maatschappij door toedoen van moderne technologie en architectuur. In zijn films speelt Mr. Hulot een centrale rol, een merkwaardige man die vreemd afsteekt bij zijn omgeving waar hij maar weinig van lijkt mee te krijgen, tot hij er mee botst. De bevreemende situaties die hieruit voortkomen zijn vandaag nog even grappig en herkenbaar als in de jaren 50.Lees verder »

18 juni 2014 |

UNITiD war auf der TYPO Berlin!

3 dagen vol inspirerende lezingen over grafisch ontwerp en typografie in Berlijn… Daar zeggen wij geen nee tegen! Daarom pakten 3 van onze visual designers (Sharon, Evelien en Anke) de koffers. Op naar TYPO Berlin!Lees verder »

27 mei 2014 |