RTL Nieuws 365 voor iPad

Vanaf vanochtend is hij te downloaden: de eerste echte digitale krant van Nederland: RTL Nieuws 365. Deze gloednieuwe iPad app van RTL brengt je, in woord en beeld, het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en alles over sport, showbizz en lifestyle.

We vinden het een pareltje, maar dat is niet zo vreemd, want vanaf het eerste begin hebben we met UNITiD keihard meegewerkt aan concept- en interactie-ontwerp.

RTL nieuws 365 ipad app

Ruim een jaar geleden trokken we ons met de redactie van RTL Nieuws terug in een heuse Hilversumse war room  om in een paar weken tijd visie en ideeën te ontwikkelen. En vooral om de eerste schetsen op de muur te krijgen.

Drie van die schetsen zie je hier. Ze gaan al aardig in de goede richting.

RTLNieuws 365 ipad app cover schetsRTLNieuws 365 ipad app magazine schets 2RTLNieuws 365 ipad app magazine schets

 

 

 

 

Intussen is er door heel veel mensen heel veel werk verzet en na vele meetings, review-sessies, wireframes, designsessies, usability tests, naamswijzigingen, visuals, slices, sound-effects en prototypes staat er een eindresultaat om trots op te zijn.

In onderstaand filmpje geeft hoofdredacteur Harm Taselaar een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden van de app.


Probeer hem zelf uit en vergeet niet om je waardering achter te laten. Onze suggestie (het zal je niet verbazen): 5 sterren 😉

appstore icon