Viva op de iPad: one app fits all

01_Viva_home_landscape

We vinden dat-ie mooi is geworden: de nieuwe Viva App! Sinds afgelopen vrijdag kun je ‘m gratis downloaden in de App-store. En als je dat nog niet gedaan hebt, moet je ‘m eigenlijk maar meteen even op je iPad zetten. Dit geeft een aardig beeld waar het heen kan gaan met de wereld van papier.

Waar je direct blij van wordt, is het magazine – mag je die term hier nog wel gebruiken? De vreugde spat al bij de eerste aanraking van het scherm. Dit voelt goed. Dit is de eerste digitale glossy voor vrouwen op de iPad. En daar blijft het niet bij.

De content wordt ruim opgevrolijkt met digitale grapjes. Huizen die je van binnen kunt bekijken. Animaties die tot leven komen. En veel beeld. Of in de woorden van hoofdredacteur Van Duin: “… niet 8 maar 88 feestjurkjes.”

Naast het magazine hebben ook het blog en het forum een prominente plek gekregen in de app. Niet zo raar, want Viva.nl telt ruim een half miljoen unieke bezoekers per maand, en 70.000 jonge vrouwen hebben zich er geregistreerd.

UNITiD
Al in de eerste maand van 2010 is UNITiD begonnen met de fundamenten voor de huidige Viva iPad versie. Op een moment dat de iPad alleen nog maar als gerucht bestond – …. Apple komt misschien met een tablet … en hij gaat misschien iSlate heten … – werden we gevraagd om een demofilm te maken die een realistisch beeld zou geven van hoe het er straks uit zou kunnen zien. En even later konden we beginnen met schetsen en een interactieontwerp.

Zelf aanraken
Maar goed, nu zelf even naar de App store. Raak het nieuwe blad maar even aan. Respect voor Viva redactie en Sanoma team! Dit is een flinke klus geweest. En dit is ook de richting die het op moet gaan…

Dit is de demo die we eerder dit jaar al maakten voor Viva: